Skip to main content

In de Arnhemse volkswijk Geitenkamp lijkt het al een paar dagen Oudejaarsavond; de nitraatbommen en strijkers vliegen je om de oren. Buurtbewoners zijn er helemaal klaar mee en eisen actie van de burgemeester en politie. Maar of dat wat gaat uithalen?

‘Jongeren zijn boos dat het vuurwerkverbod van kracht is gegaan’, vertelt reporter Slijptol van PowNed. Hij neemt een kijkje in Geitenkamp om met eigen ogen te zien hoe erg de chaos is. Blijkbaar wordt er namelijk al vijf dagen lang vuurwerk afgestoken en kunnen de jongeren vrijuit gaan omdat de politie niet ingrijpt. ‘Ze hebben het te druk met andere zaken’, aldus Slijptol.

Agenten uitgeleend

Slijptol gaat onderzoeken hoe de vork in steel zit. Volgens een SP-fractievoorzitter is er véél te weinig politie in Arnhem omdat de burgemeester agenten heeft ‘uitgeleend’ aan buurgemeenten, wat betekent dat jongeren gewoon hun gang kunnen gaan.

Het wordt alleen maar erger

En van het tekort aan politie wordt goed gebruik gemaakt, zo vertelt een jongen aan Slijptol. ‘Als hier geen politie meer komt, wat denk je zelf dan? Dan kunnen ze hun gang gaan. Iedereen komt van buitenaf erbij, nog leuker.’ Volgens zijn vriend gaat het alleen maar erger gaat worden omdat ‘ze het vuurwerk willen afpakken’.

Ook een andere jongen denkt dat de chaos wordt veroorzaakt door het vuurwerkverbod. ‘Ze moeten het gewoon toelaten, dan is er geen probleem’, zegt hij tegen Slijptol. Maar of de buurtbewoners er ook zo over denken?

Bekijk de volledige video hieronder:

Bron: YouTube

Lees ook:

Leave a Reply