Italiaans dorpje geeft je 44.000 euro als je er komt wonen en bedrijfje begint

Italiaans dorpje geeft je 44.000 euro

Ben je het leven in Nederland zat en zou je er wel voor openstaan om (met je vriend of vriendin) te emigreren naar een Zuid-Europees land als, bijvoorbeeld, Italië? Dan zou dit wel eens je ultieme kans kunnen zijn! Een dorp in de buurt vann Rome is namelijk bereid je toto 44.000 euro te betalen als je er wilt komen wonen!

In Italië is er een groot aantal plaatsjes dat bedreigd wordt met uitsterven, omdat mensen naar de grote steden trekken, dus zijn veel er van bereid om nieuwkomers te lokken door flinke geldsommen te beloven, zo ook het dorpje Santo Stefano di Sessanio.

Santo Stefano di Sessanio heeft al jarenlang te maken met ernstige leegloop en vergrijzing, waardoor er inmiddels nog maar 115 mensen wonen, van wie er maar 20 onder de 13 jaar zijn. Om deze reden heeft de gemeente een plan bedacht om jongere burgers naar het middeleeuwse dorp te lokken.

Wanneer je nu besluit een trotse inwoner van Santo Stefano di Sessanio te worden, krijg je een bedrag betaald van 8.000 euro per jaar, voor een maximum van drie jaar. Wanneer je besluit bovendien een bedrijfje te beginnen, krijg je daar nog eens een bedrag van 20.000 euro bovenop!

Wees er wel snel bij, want je kunt je nog maar tot 15 november aanmelden.

Neem hier vast een kijkje in het Italiaans dorpje Santo Stefano di Sessanio:

Italiaans dorpje
Italiaans dorpje

Bron & beeld: booking.com, cnn.com

Lees ook: