Skip to main content

In Italië kampen veel dorpen met het probleem van bevolkingskrimp, daarom verzinnen ze de gekste dingen om nieuwe inwoners te lokken. Zo bood het Siciliaanse dorpje Sambuca al huizen te koop aan voor één euro.De Italiaanse regio Molise wil nieuwkomers zelfs 25.000 euro geven als ze besluiten er te komen wonen!

De president van de Zuid-Italiaanse regio, Donato Toma, zegt in The Guardian: “We willen graag dat mensen in dit gebied investeren. Op deze manier hopen we kleine dorpjes levendig te houden en tegelijkertijd de leegloop tegen te gaan.”

De nieuwe inwoners krijgen maandelijks 700 euro uitgekeerd, over een periode van drie jaar. Daar moeten ze wel iets tegenoverstellen. Als voorwaarde geldt dat ze een eigen onderneming opstarten, die kan bijdragen aan de levendigheid van de regio. Dit kan een bakkerij, boekwinkel, kledingzaak etc. zijn.

De regio Molise telt momenteel 305.000 inwoner, een aantal dat snel terugloopt. In 2018 overleden of vetrokken ruim 2800 mensen, terwijl er in negen dorpen opgeteld het hele jaar geen enkel kind werd geboren.

Neem hier vast een kijkje in de Italiaanse regio Molise:

Leave a Reply