Skip to main content

Deniz de ‘lachgas-koning’ krijgt een eigen webserie! PowNed heeft hem maandenlang van dichtbij gevolgd en het leven van de Turkse-Amsterdammer vastgelegd in vijf afleveringen. Van straatverkoper op het Leidseplein tot aanvoerder van een groot netwerk, alles komt langs. Bekijk onderaan dit artikel alvast de eerste beelden.

De serie geeft een bijzondere inkijk in de wereld van het populaire lachgas en de straatcultuur. Als kijker volg je het leven van Deniz, die begint als straatverkoper op het Leidseplein. Langzaam bouwt hij met zijn crew een ‘imperium’ op, waarmee ze gigantische voorraden lachgas leveren.

Hevig verslaafd

Klinkt alsof Deniz zijn handeltje prima voor elkaar heeft, maar er is ook een andere kant. Zo krijgt hij steeds meer lichamelijke klachten, waardoor hij moet stoppen met gebruiken. Ook laat de serie zien hoe sommige (jonge) gebruiker hevig verslaafd raken aan de ballonnetjes en niet meer zonder kunnen.

Gevecht met de overheid

Daarnaast zien we ook het gevecht tussen Deniz en de overheid. De lachgas-koning weet elke keer nét onder wetgeving uit te komen en zo zijn handeltje te blijven voortzetten. Maar ondertussen zit justitie achter hem aan en zwemt hij in de boetes, meer dan honderdduizend euro bij elkaar.

Benieuwd hoe dit afloopt? De serie wordt vanaf woensdag 4 november wekelijks uitgezonden op het YouTube-kanaal van PowNed (NPO 3). 

Bekijk hieronder alvast de eerste beelden:

Bron: YouTube, AD, spreekbuis.nl

Lees ook:

Leave a Reply