Lange Frans loopt boos weg tijdens interview na vragen over pedo-complot

lange frans qanon

Lange Frans is boos weggelopen tijdens een interview van Nieuwsuur. De rapper was aanwezig bij een demonstratie tegen pedofilie op het Museumplein in Amsterdam.

Lange Frans staat bekend als een aanhanger van de Amerikaanse QAnon-complottheorie, een theorie die beweert dat vooraanstaande mensen als Hillary Clinton, Oprah Winfrey maar ook Nederlandse ambtenaren en zelfs het koningshuis onderdeel zijn van een geheim wereldwijd pedo-netwerk.

Tijdens de demonstratie vroeg een interviewer van Nieuwsuur Frans: “Jij houdt je ook heel erg bezig met QAnon en dat soort dingen. Dat klinkt als een heel Amerikaans verhaal. Heeft dat ook een Nederlandse relevantie?” ‘Lange’ had duidelijk niet veel zin in het gesprek en reageerde met: “Ik denk dat er heel veel mensen zijn die in God geloven en tegen kindermisbruik zijn.”

De Nieuwsuur-reporter was echter niet van plan om het onderwerp gelijk los te laten en probeerde het opnieuw, maar ‘Lange’ bleef zijn antwoord herhalen. Toen de verslaggever hem vroeg waarom hij niet dieper op zijn vraag wilde ingaan, had Frans er genoeg van. s: “Je bent heel vervelend aan het doen op dit moment. Je bent heel vervelend aan het doen. Ik zeg net: ‘Daar gaan we het niet over hebben.’ Ik heb net antwoord gegeven op je vraag. Ik denk dat hier mensen zijn die heel erg van God houden en tegen kindermisbruik zijn. Ik ga weg, ik vind dit helemaal niet leuk.

Check de beelden van de demonstratie en Lange Frans die wegloopt bij het interview hier:

Lange Frans zorgde eerder al voor ophef, toen hij in zijn podcast met ‘graancirkelspecialiste’ Janet Ossbaard hardop fantaseerde over een aanslag op premier Mark Rutte.