5 fouten die veel mannen met hun haren maken

5 fouten die veel mannen met hun haren maken

Lifestyleaug 08 2023, 17:49
  Ons haar is een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk. Het is daarom van uiterst belang de haren goed te onderhouden en stylen. We vertellen je over de vier fouten die veel mannen maken met hun haren. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.
  1. Gebruiken van de verkeerde of geen shampoo
  Veel mannen nemen helaas niet de tijd om goed onderzoek te doen naar de juiste haarproducten. Een 2-in-1 shampoo en conditioner staat bij de meeste mannen dan ook vaak op de doucheplank om net dat beetje tijd te besparen. Maar vandaag de dag heb je veel soorten shampoos. Zo heb je shampoos voor normaal haar, voor droog/beschadigd haar, voor pluizend haar of voor geverfd haar. Ook heb je tegenwoordig handige anti-roos shampoos of shampoos tegen hoofdluis. Kortom, met een beetje onderzoek naar welk product goed bij je past, kom je al een heel eind.
  1. Het verkeerde kapsel voor jouw gezichtsvorm
  Een grote fout die veel mannen maken is het denken dat elk kapsel past bij ieder gezichtsvorm. Helaas is het niet zo simpel. De kans is klein dat het kapsel van David Beckham net zo ‘perfect’ bij jou zal passen. Het heeft namelijk allemaal te maken met je gezichtsvorm, haartype en persoonlijkheid. Belangrijk dus om helder te communiceren met je kapper, en zorg altijd dat je alternatieven hebt van andere kapsels die je tof vindt.
  1. Te weinig naar de kapper gaan, nooit een fresh haircut
  Nog een fout die de meeste boys maken, is het te weinig naar de kapper gaan. Mogelijk is dit omdat veel mannen het als een luxe zien om naar de kapsalon te gaan, in plaats van een noodzaak. Voor mannen korte kapsels wordt aangeraden minstens één keer in de maand te knippen. Maar wil je er altijd fris uitzien, dan is om de 2 à 3 weken knippen wel nodig.
  1. Te veel gel of wax in
  Wat gel of wax in het haar is voor de meeste een snelle fix om het kapsel in model te brengen en door te kunnen gaan met de dag. Als je een gel of wax gebruikt, is het verstandig om het op te warmen tussen beide handen en het vanaf de achterkant naar voren toe aan te brengen. Op deze manier raakt je haar niet overbelast en smeer je de haarlijn niet in. Gebruik ook niet te veel van het product, want bij overmatig gebruik van deze producten verstopt je hoofdhuid en met roos als gevolg. Gelukkig bestaan hier oplossingen voor. Zo kun je bijvoorbeeld een shampoo tegen roos kopen.
  Beeld: Majestic Lukas/Unsplash