pexels photo 7578676 2

De gele regenjas komt in de mode door Bella Hadid

Lifestylesep 21 2022, 4:31
Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan een gele regenjas? Voor veel mensen zal dat een speelse kinderkarikatuur zijn. Maar nu kunnen we ook 'supermodellen' aan deze lijst toevoegen, omdat Bella Hadid net een rubberachtige gele regenjas droeg die eruitzag alsof hij zo uit een kinderboek kwam.

Gele regenjas

Toch heeft dit ervoor gezorgd dat een waterdichte jas in deze kleur direct trendy geworden is. Je zult door Bella Hadid, die een Nederlandse moeder heeft, steeds meer gele regenjassen in het Nederlandse straatbeeld tegenkomen.

Bella Hadid

Toen ze eerder dit jaar in Rome was met haar vriend Mark Kalman, droeg het model namelijk een felgele regenjas dames met een paar AirPods Max (de nieuwe door Sarah Jessica Parker goedgekeurde "it"-accessoire, als je het nog niet gehoord hebt), zwarte broek, een gewatteerde Chanel-tas en geruite canvas sneakers. Ondanks dat ze niet echt fancy gekleed was, slaagde Hadid er toch in om de oversized regenjas er stijlvol uit te laten zien, waardoor veel andere vrouwen zich afvroegen waarom zij nog niet zo’n jas in hun kledingkast hadden hangen.
Ironisch genoeg kan de jas eigenlijk als meer controversieel dan modieus worden beschouwd. De stijl voelt een beetje verouderd aan; die levendige gele tint is niet de gemakkelijkste om te dragen als je geen kind bent, en het dikke, rubberen materiaal is niet bepaald chic. Maar Hadid heeft bewezen dat het eigenlijk nog steeds cool is om een ​​gele regenjas heren te dragen, en het lijkt erop dat internet het daarmee eens is. We weten niet van welk merk haar jas precies is, maar de algemene stijl is momenteel niet zo makkelijk te vinden; Het rubberachtige jack van J. Crew raakte snel uitverkocht en de gele regenjassen van Free People van Rains en Hunter waren ook bijna op. Alles bij elkaar genomen lijkt het erop dat een felgele regenjas dit voorjaar al een hot-buy is.
Als Hadid je naar binnen heeft gelokt, hebben online verkopers en fysieke winkels veel rubberachtig ogende gele jassen. Ze zijn misschien niet zo dik of oversized als die van het supermodel, maar ze halen de esthetiek wel naar beneden. Under-the-radar merk Fahysee heeft de look geperfectioneerd en biedt drie verschillende gele jasstijlen (naast andere kleuren). Je kunt ook kiezen voor een donkergele Levi's regenjas in fishtail-stijl die in de aanbieding is, of voor dit kortere model van Helly Hansen, dat bekend staat om zijn stevige waterdichte jassen. Met andere woorden, als je een gele regenjas wilt kopen doordat het nu in de mode is door Bella Hadid heb je veel opties!
Als je de komende weken meer mensen in gele jassen opmerkt, weet je nu waarom: het heeft dus echt met die ene outfit van Bella Hadid te maken. Natuurlijk speelt de komst van de herfst en winter hierbij ook een rol, het gaat immers alsmaar meer regenen waardoor we allemaal een regenjas nodig hebben. Waarom zou je dan niet kiezen voor zo’n hip geel exemplaar? Modieus ben je dan zeker!