'Engste film van het jaar' breekt records bij première

Lifestylejun 12 2018, 17:02
De horrorfilm ‘Hereditary’ wordt al een tijdje flink gehyped. Zo zou deze na de voorvertoningen tijdens de filmfestivals al worden bestempeld als 'de engste film van het jaar', waarbij sommige mensen zelfs gillend de zalen uit waren gerend. Afgelopen weekend ging Hereditary eindelijk in première, en met succes.
Nadat Hereditary werd getoond op het Sundance Film Festival, bestempelde critici de film direct al als ‘The Exorcist van deze generatie’. Personeel dat werkt in de bioscopen waarin Hereditary wordt getoond, heeft speciale instructies gekregen over hoe ze moeten omgaan met angstige mensen.
Hereditary werd sinds afgelopen vrijdag getoond in 2.964 Amerikaanse zalen en haalde direct 13.037.336 dollar (de opbrengsten van de kaartverkoop voor de film) binnen. Ook in Nederland ging de film afgelopen vrijdag in première in 76 zalen en behaalde op een avond een box office van bijna 46.000 euro. Je kunt wel zeggen dat de gecreëerde hype het gewenste resultaat heeft gehad. Lees ook : Bioscoop toont per ongeluk gruwelijke horrorfilm aan zaal met kinderen

Check hier de trailer van de engste film van het jaar:

engste film van het jaar