unknown 2 1

Handige tips voor het kopen van een nieuwe auto

Lifestyledec 17 2023, 16:21
Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe auto maar vind je het moeilijk om een beslissing te nemen? Dat begrijpen we goed! Het kopen van een auto is naast het kopen van een huis waarschijnlijk de op één na grootste investering die je doet. Het is belangrijk om de tijd te nemen om duidelijk te krijgen wat je precies zoekt, vooral omdat de behoeften van een gezin met twee kinderen verschillen van die van een stel van middelbare leeftijd zonder kinderen. Om het proces wat makkelijker te maken, hebben we enkele praktische tips die je in de juiste richting kunnen helpen.

Denk aan het gebruik van de auto

Laten we ervan uitgaan dat je al weet wat je kunt besteden aan je nieuwe auto, dan kunnen we het budgetgedeelte overslaan. Het belangrijkste is om na te denken over waarvoor je de auto gaat gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je slechts af en toe naar de supermarkt rijdt en soms wat verder weg, of dat je dagelijks naar je werk rijdt en dit een afstand van 50 kilometer per dag betreft. Overweeg ook of je op zoek bent naar een SUV of een hatchback. Bijvoorbeeld, een SUV zoals de nieuwe Nissan Qashqai kan ideaal zijn voor een jong gezin omdat deze ruim is, betaalbaar en zuinig.

Maak een uitgebreide proefrit

Vaak maken we tijdens een proefrit snel een rondje om te beslissen of we duizenden of zelfs tienduizenden euro's gaan uitgeven. Het is echter niet vreemd om een wat langere testrit te maken, inclusief een stuk snelweg, om te zien hoe de auto presteert bij hogere snelheden. Bijvoorbeeld, als je kijkt naar de nieuwe Nissan Qashqai e-POWER met zowel een benzine- als een elektromotor, is het handig om te weten hoe dit werkt en hoe het rijden aanvoelt. Vraag gerust aan de verkoper of je een wat langere proefrit kunt maken.

Onderhandel over de prijs

Elke verkoper heeft ruimte voor korting, maar dit kan variëren afhankelijk van de auto en het bedrijf. Sommige verkopers geven liever korting op de aanschafprijs van de auto, terwijl anderen korting geven op extra's. Als je bijvoorbeeld de Nissan Qashqai 1.5 e-POWER Tekna Plus AT uit 2022 wilt kopen, wees dan niet te snel met het onthullen van je budget. Denk tijdens de proefrit al na over een mogelijke prijs die je zou willen betalen en noem dit pas wanneer je met de verkoper aan tafel zit. Vergeet niet dat verkopers graag een auto willen verkopen, dus er is zeker ruimte voor onderhandeling, zolang het maar een realistisch voorstel is.