unknown 9

Hier kun je wel een Rolex bemachtigen

Lifestyleaug 23 2023, 1:34
Wie kent ‘m niet, onze grote vriend uit Groningen en kampioen schreeuwen: Alex Soze. Ook als je inmiddels een soort cult-status hebt bereikt, blijkt het lastig om een luxe horloge te mogen aanschaffen bij de lokale AD: Authorized Dealer. Het enige wat ze je kunnen verkopen is een harde ‘nee’, of een horloge die niemand wil aanschaffen. En dat schiet natuurlijk niet op. Wil je toch zo graag die ene Rolex om je pols kunnen slingeren? Wij hebben een oplossing voor je.

De zogeheten grijze markt

Klinkt als een boek voor in de slaapkamer, maar zo is het zeker niet: de grijze markt van juweliers en handelaren is oneindig. Op deze grijze markt zijn alle nieuwe Rolex horloges ineens wel te koop. En daar kun jij uit kiezen, zodat je geen decennia hoeft te wachten op jouw favoriete horloge van de Zwitserse fabrikant. Hoe dat kan? Simpel: door een groot netwerk in de hele wereld en veel particulieren die hun horloge snel proberen te ‘flippen’, is er de mogelijkheid voor grijze handelaren en juweliers om deze horloges in te kopen. Deze bieden ze vervolgens tegen een meerprijs aan om zo hun winst te vergroten. Een lesje economie 1.0. Als je dus een horloge wilt bemachtigen waar je normaal gesproken jaren op moet wachten (als je hem überhaupt al kunt krijgen), dan kun je beslissen om je horloge op de grijze markt te kopen. Op de grijze markt is een Rolex Batman namelijk wel gemakkelijk te krijgen, Alex!

Waar moet ik op letten?

Het zal je vast niet verbazen, maar er is veel namaak in omloop op de markt van luxe horloges. En daarom kun je het beste een horloge kopen waar 100% authenticiteit wordt gegarandeerd. En waar de betaling gebeurt op een veilige manier, zodat je als consument maximaal beschermd wordt. Je kunt dan een horloge aanschaffen op verschillende platforms, waarbij je persoonlijke begeleiding mag verwachten en de beste service als je zoveel geld gaat uitgeven. Een ding is zeker: als je jouw favoriete horloge hebt gevonden, wees dan wel bereid om iets meer uit te geven dan de officiële retailprijs, om de simpele reden dat je moet betalen om niet te hoeven wachten. Zo, hebben we economie 1.1 er ook doorheen gezet.