Nieuwe Game of Thrones-achtige serie schokt kijkers: "ziekmakend, goor en traumatiserend"

Lifestyleokt 27 2017, 21:40
Het is natuurlijk een beetje gestoord, maar mensen houden nou eenmaal van films en series met bruut geweld, waarin liters bloed vloeit en de ledematen door je beeldscherm vliegen. Maar er blijkt een grens te zijn van wat mensen een acceptabele dosis goorheid vinden.
Een nieuwe Britse miniserie van de BBC, die een beetje doet denken aan Game of Thrones, lijkt die grens overschreden te hebben. De serie, ‘Gunpowder’, gaat over een groep rooms-katholieken de 17 e
eeuw in Engeland die de protestantse koning James Charles en zijn familie wil vermoorden.
De eerste aflevering van Gunpowder was dit weekend op tv te zien. Hierin kwamen direct een aantal executies en martelingen aan bod die extreem close-up en gedetailleerd in beeld werden genomen. De reacties waren dan ook niet mals: “Onnodig gruwelijk en brutaal”, “ziekmakend”, “goor”, “traumatiserend”, “een van de meest pijnlijke scènes die ik ooit op tv zag”.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De BBC reageerde op de ophef: “de getoonde methoden zijn gebaseerd op historische feiten en reflecteren hoe het er toen aan toe ging.”
De serie is het antwoord van BBC op de succesvolle serie ‘Game of Thrones’. Opvallend is dat Kit Harrington, die in GoT de rol heeft van John Snow, ook meespeelt in Gunpowder.
Bekijk hier de trailer: