unknown 5

Praktische tips voor de eerste vakantie met een baby

Lifestylesep 27 2023, 11:59
Ga je voor het eerst als kersverse ouders op vakantie, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Alleen al de extra bagage die je voor je kleintje mee moet nemen, is een hele ander manier van het inpakken van je koffer. Sterker nog, je zult een extra koffer mee moeten nemen, omdat de kans anders groot is dat het allemaal niet lukt. Omdat een vakantie er met je kleintje wel op meer fronten anders uit komt te zien dan je gewend was, hebben we een aantal praktische tips. Dus gaan jullie binnenkort voor het eerst op vakantie en kunnen jullie wel wat tips gebruiken? Dan zit je hier goed! Kijk goed welke tips wel of niet van toepassing zijn en geef er waar nodig je eigen draai aan.

Zorg voor een kindvriendelijke bestemming

Wanneer jullie voor het eerst met je kleintje op vakantie gaan, is het wel belangrijk om goed te kijken naar een geschikte bestemming. Niet zo zeer waar je kindje kan spelen, maar wel waar het praktisch verblijven is. Zo zit je er niet op te wachten om eerst 3 trappen op te moeten, voordat jullie eindelijk bij jullie verblijf zijn. Let daarbij ook goed op of er voldoende faciliteiten zijn voor de kinderen, zoals kinderbedjes, stoelen en eventueel een veilige omgeving waar ze lekker even kunnen kruipen. Handig is dus om je eerste vakantie bij een reisbureau te boeken, zodat ze jullie wensen allemaal mee kunnen nemen en hier een passende vakantie bij kunnen zoeken.

Neem een aparte koffer of tas mee

Veel ouders kiezen ervoor de spullen van hun kindje de eerste keer bij zichzelf in de koffer of tas te doen. Niet bepaald aan te raden als je het ons vraagt. Ook een baby mag namelijk een handbagage koffer of tas mee nemen. Heb je nu geen extra tas of koffer, kijk dan eens online bij de koffers en tassen van Travelbags.nl. Hier vind je namelijk ook koffers die speciaal geschikt zijn voor de kleintjes, waardoor je ook zelf voldoende ruimte overhoud om je kleding en andere spullen mee te nemen. Het is namelijk niet alleen wat kleding wat je mee moet nemen, maar ook luiers, eventueel voeding en speelgoed zijn van belang om je baby van alle gemakken te kunnen voorzien tijdens de vakantie.

Pas je volledig aan

Voor wie denkt dat je met een kind relaxt op vakantie kunt? Vergeet het maar! Je kunt je daarom dus ook maar beter gewoon aanpassen aan het ritme van je kindje, zodat je ook zelf lekker kunt genieten. Wel is het goed te weten dat twee uur rustig op een strandbedje liggen er niet meer bij is en de enige rust die je nog hebt, de tijd is dat je kindje slaapt. het is daarom dus ook belangrijk om de taken als ouders goed te verdelen, zodat jullie beide af en toe even een moment hebben waarop jullie tot rust kunnen komen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat jullie straks allebei vermoeid zijn en bij terugkomst toe zijn aan een vakantie met z’n tweetjes.