extra beeld licht 600x600 1

Rozenkwekerij Belle Epoque brengt rozen van oude meesters terug

Lifestylejul 13 2022, 00:01
Rozenkwekerij Belle Epoque deed uitgebreid onderzoek naar de rozen die te zien zijn op stillevens en bestudeerde hiervoor jarenlang kunst van Europese musea en hortus botanica. Het resultaat is een collectie rozen die doorlopend wordt aangevuld met bijzondere soorten struik- en klimrozen. Van wilde rozen uit de tijd van de Grieken die werden gekweekt voor medicinale en cosmetische doeleinden tot de rozen die te zien zijn op 17de eeuwse stillevens en de meest uitbundige soorten die zijn ontstaan tijdens la belle époque - de periode waarin de rozenkwekerij haar hoogtepunt beleefde.
De rozen kunnen worden besteld via de webshop van Belle Epoque. In pot en in het najaar en in de winter als traditionele wortelstokken. Het planten en verzorgen van de rozen is eenvoudig, juist omdat het bewezen sterke en gezonde soorten zijn. Op deze manier kan een ieder de schoonheid thuis ervaren of het als een origineel cadeau geven.
De collectie bestaat uit wilde, centifolia (honderdbladige roos), damascena, alba- en zeldzame oude rozen en zal doorlopend worden uitgebreid. Het zijn rozen die te zien zijn op stillevens van oude meesters zoals Rachel Ruysch. Voorbeelden zijn de apothekersroos die al sinds de 13de eeuw in Frankrijk wordt gekweekt, rozen die de tuinen van Joséphine de Beauharnais en het Franse hof sierden zoals Rosa Félicité et Perpétue of de Rosa Centifolia Muscosa die als basis dient voor het wereldberoemde parfum Chanel No 5.
Ter inspiratie kunnen er workshops worden gevolgd die in samenwerking met meesterbinder Karin Looijestein worden georganiseerd.
Styling: Meester in Bloemen Fotografie: Nancy van Schijndel
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews en presentaties over het onderwerp ga naar Belle Epoque