Sevn Alias woedend om 'racistische uitingen' op Zwarte Cross: "Schandalig"

Lifestylejul 22 2019, 14:48
Sevn Alias gaf zondag een optreden op de Zwarte Cross, maar heeft daar achteraf grote spijt van. Op het festival in de Achterhoek waren namelijk volgens hem diverse 'racistische uitingen' te zien, die de rapper in het verkeerde keelgat zijn geschoten.
Op het festivalterrein waren onder meer banners te zien van blanke mensen die zichzelf in een kleurtje hadden geschminkt en was er een 'Allah's Afbakbar'.
"Dames en heren, ik support dit voor geen goud. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond. Schandalig", reageert de rapper op Instagram. "Love naar de mensen die oprecht voor mij zijn gekomen vandaag, maar ik hoef niet nooit meer te staan."
Veel mensen reageerde op Sevn's post met het argument dat er ook 'grapjes' over andere geloven te vinden waren, maar ook daarmee praat je niks goed, vindt hij.
"Even om terug te komen op mijn vorige post, ik merk nu dat mensen mij berichten gaan sturen dat ik het festival zwart maak en dat er ook grapjes over andere culturen en geloven gemaakt worden. Kijk, het kan me niks schelen over welk geloof het gaat, op het moment dat jullie dat acceptabel vinden, is dat gewoon helemaal jullie zaak. Ik persoonlijk kies ervoor om daar geen onderdeel van uit te maken. Daar kunnen van vinden wat jullie willen, jullie vinden dat blijkbaar acceptabel, maar ik niet. En ik geef daar gewoon mijn mening over. Als jullie me daarop willen aanvallen... Ewa, ga je gang. Denk je dat het mij wat kan schelen? Kom op man, dan mag ik nu ook niet meer vinden wat ik wil vinden? Ben je helemaal gek geworden joh. Geniet van jullie avond, ik heb hoop dat jullie met jezelf kunnen leven joh."

Check de racistische uitingen en de reactie van Sevn Alias hieronder: