unknown 7

Tips voor het kopen van een nieuwe telefoon

Lifestylejul 24 2023, 8:45
Vroeg of laat is het zover, je hebt je uiterste beste gedaan, maar na een paar jaar en het vervangen van zowel de batterij als beeldscherm, is je telefoon toch echt toe aan vervanging. Omdat er tegenwoordig een flink prijskaartje hangt aan een nieuwe Samsung, Apple of ander merk telefoon, is het des te belangrijker om eerst goed onderzoek te doen naar een geschikte telefoon. Daarom delen we een aantal handige tips voor wanneer je op zoek bent naar een ander toestel. Weet je inmiddels welke telefoon je wilt, de nieuwste telefoons vind je op Telefoon.nl waar je direct verschillende merken en modellen met elkaar kunt vergelijken. Voor de mensen die nog twijfelen, is het raadzaam eerst deze tips goed door te lezen.

Wat is je budget?

Voor je daadwerkelijke zoektocht begint, is het raadzaam eerst een budget vast te stellen. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat je een te duur toestel kiest, waar je later misschien wel spijt van krijgt. Zo zit je voor een nieuwe iPhone of Samsung voor het nieuwste model al snel boven de duizend euro, terwijl je ook voor een wat ouder model kunt gaan en je dus een stuk voordeliger uit bent. Zorg er dus voor dat je van tevoren een bedrag met jezelf afspreekt, maar wel een bepaalde marge aanhoudt, zodat je straks niet op een paar tientjes het toestel dat volledig aan je wensen voldoet, aan je neus voorbij moet laten gaan. Ons advies is dan ook altijd, om een marge van 10 tot 15 procent aan te houden, zodat je zeker weet dat je niet voor een vervelende twijfel komt te staan.

Vergelijk verschillende merken en modellen met elkaar

We begrijpen heel goed dat wanneer je altijd een iPhone of Samsung hebt gehad, je liever niet zo snel overstapt naar een ander model. Toch kan het zijn dat je omwille van het budget simpelweg geen andere keuze hebt. Je doet er daarom dus ook goed aan om in alle gevallen verschillende modellen te testen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zo kan het heel goed zijn dat je van Samsung naar Apple overstapt of andersom. Ook kan het zijn dat je besluit om voor een wat ouder model te gaan. Overigens is het dan wel verstandig om te wachten tot het nieuwste model op de markt is gebracht, aangezien de prijs van het oudere model dan vaak in prijs zakt.

Vergeet ook je sim only niet

Een nieuw toestel is natuurlijk helemaal te gek, maar zonder sim only heb je er nog vrij weinig tot niets aan, mits je deze alleen wilt kunnen gebruiken met wifi. Kiezen voor sim-only met onbeperkt internet is daarom dus ook ons advies! Zo hoef je je nooit zorgen te maken of je nog wel voldoende data hebt en beschik je overal en altijd (binnen Europa) over een snelle, stabiele internetverbinding. Het voordeel aan een sim only, is dat je kunt kiezen uit een contract dat maandelijks opzegbaar is en je dus niet vastzit aan een langdurig contract. Wel betaal je dan per maand vaak een paar euro meer, maar dit is voor velen zeker de meerprijs waard.