moderne keuken

Tips voor tijdloze keuken ontwerpen die jarenlang meegaan

Lifestylenov 21 2023, 21:47
Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om een tijdloos ontwerp voor de keuken uit te zoeken. Het is immers een ruimte die iedere dag veel wordt gebruikt en waar je dus voor een enorm lange tijd van wilt genieten. Gelukkig hoeft het samenstellen van een tijdloos keukenontwerp helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het uitzoeken van een prachtig ontwerp, zoals een keuken van KeukenConcurrent, lees je in dit blog.

Bepaal als eerste de door jou gewenste stijl voor de keuken

Als je je wat verder gaat verdiepen in het aanbod aan keukens, merk je al snel dat het aanbod in stijlen gigantisch is. Breng dus altijd voor jezelf in kaart wat je favoriete stijl is. Ga je bijvoorbeeld graag voor een wat meer landelijke stijl? Een klassieke stijl? Of toch liever een moderne stijl? Voor ieder type woning en voor iedere smaak is er dus wel een passend aanbod te vinden. Misschien dat je op dit moment al precies weet wat voor stijl je het liefste terug laat komen in huis.

Het gebruik van de juiste soort kleuren is de sleutel tot succes

Je woning moet een plek zijn waar je je voor de volle 100% op je gemak voelt en waar je lekker kunt relaxen. Dit betekent dat het interieur helemaal op je eigen smaak af moet zijn gestemd. Het gebruik van de juiste soort kleuren in huis kan daar voor een erg groot deel aan bijdragen. Want door het juiste soort kleurenpalet voor je eigen keuken uit te zoeken, kun je erg goed een bepaalde soort sfeer neerzetten.

Bepaal van tevoren goed wat voor soort kleurenpallet je graag terug laat komen in huis

Voordat je druk in de weer bent met het aanbrengen van de nodige kleur bij jou in huis tijdens een keuken kopen, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen met welk soort kleurenpalet je het liefste aan de slag gaat. Ga je bijvoorbeeld graag voor een pallet met neutrale grijstinten? Warme bruintinten? Of pak je maar al te graag uit met een meer uitgesproken kleur? Het zijn slechts een paar voorbeelden van opties waar je uit kunt kiezen bij jou in de keuken. Voor ieder type woning en voor iedere smaak is er gelukkig meer dan genoeg mogelijk.

Laat een vaste kleur op meerdere plekken in de ruimte terugkomen voor een consistent totaalplaatje

De kracht van herhaling is de sleutel tot succes voor een gebalanceerd interieur. Dus ook bij jou thuis. Werk daarom altijd met maximaal twee accentkleuren en laat deze kleuren op verschillende plekken terugkomen. Denk daarbij aan de kleur van het aanrechtblad, kunst in een buffetkast en het printje van de kussens van de eetbank. Tip! Door een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen, krijg je meteen een erg goed beeld van de creatieve mogelijkheden voor het toevoegen van meer kleur in de ruimte.

Stem het kleurgebruik altijd af op de door jou uitgezochte woonstijl

Maar de kleur die je uit gaat kiezen kan ook voor een erg groot deel een bepaalde woonstijl wat meer benadrukken. Daarom is het goed om te weten wat voor soort kleuren het erg goed doen binnen welke stijl. Zo staat een klassieke keukenstijl vooral bekend om het gebruik van lichten en heldere kleuren. En ga je graag voor een hotel-chique sfeer in de keuken? Dan mogen er gerust meerdere warme en uitgesproken kleuren terugkomen in het interieur. Heb je op dit moment al een erg sterke voorkeur voor een woonstijl bij jou in huis?