Skip to main content

Jorik heeft na 2 jaar weer een tv-interview gegeven. Tijdens het interview wordt Jorik flink aan de tand gevoeld. Hij lijkt niet blij te zijn met een vraag die wordt gesteld tijdens het tv-interview. Het gesprek gaat onder anderen over Jaimie, het deurincident en zijn drank en dr**s gebruik.

Jorik tv-interview Renze

Renze zorgt aan het begin van het gesprek al voor irritatie bij Jorik. Hij vraagt zich namelijk af waarom hij aan tafel zit. Hij is duidelijk: “Ik wil het hebben over de documentaire, ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en ooit moet je hier weer zitten, dus wat is dan het goede moment? En ik zit hier ook een beetje omdat jullie dat hebben gevraagd.”

Renze lijkt verbaasd door Jorik zijn reactie: ““Echt waar? O, ik dacht dat wij werden benaderd door jullie, dacht ik.” Hij reageert als volgt: “Nee, dat is niet zo.” Renze: “Nee? Is dat niet zo? Oké, dat moet ik even nazoeken.” Hij lijkt niet helemaal tevreden met iets wat hij in de documentaire heeft gezegd. Hij vertelde namelijk in de docu dat mishandeling in een relatie kan gebeuren. Jorik vindt de opmerking achteraf misplaatst: “Als je in een relatie zit die één en al giftig is, en waar aan beide kanten mensen fout zijn, en waarin aan beide kanten mensen gebruiken en drinken, dan gebeuren er gauw verkeerde dingen” vertelt hij. Hij doelt hier op het incident met zijn ex Jaimie Vaes: “Ik had dit anders moeten zeggen. Je moet ervoor zorgen dat je het nooit zover laat komen. Je moet eigenlijk gewoon weglopen op zo’n moment.”

Niet de ideale schoonzoon

Hij benadrukt dat hij niet de ideale schoonzoon wil worden: “Ik hoef niet de ideale schoonzoon te worden. Ik wil gewoon mezelf blijven. Als ik nu tegen jou zeg dat ik ga stoppen met drinken en dat ik de ideale schoonzoon word, dan lieg ik tegen jou en heel Nederland,” vertelt Jorik.

Hij vertelt dat hij altijd een drankje zal blijven drinken: “Je wil mijn eerlijke antwoord en ik heb tot nu toe niet gebruikt en wel gedronken. Als je mijn eerlijke antwoord wil weten: ik zal altijd een drankje blijven drinken, ja. Hoe graag Nederland ook wil horen dat ik dat niet ga doen, ik ga niet liegen hier, snap je?”

Zoontje op nummer 1

Renze vraagt zich af of hij zijn zoontje belangrijker vindt dan de drank: “Maar als het elke keer een probleem wordt en je zegt: ‘Mijn zoontje komt op één’, dan is jouw zoontje toch uiteindelijk belangrijker dan drank?” Jorik lijkt geïrriteerd en laat dat merken: “Ja, tuurlijk, maar wat heeft het voor nog een probleem opgeleverd dan?”  Zijn geduld is op: “Ja, oké. Nee, oké. Maar mijn zoontje komt sowieso op één. Het is een rare vraag om te zeggen: ‘Wat vind je belangrijker: drank of je zoontje?’”

Renze wil nog één keer duidelijkheid: “Ja, dat weet ik niet. Ik weet niet hoe jullie de zorg verdelen bijvoorbeeld, maar het lijkt me als dan je zoontje bij jou is, dat je dan zegt: ‘Dan drink ik geen druppel’, bijvoorbeeld.” Daarop antwoordt Jorik op nijdige toon: “Nou, bijvoorbeeld.”

Yvonne zat mee te janken tijdens docu

Onlangs vertelde Yvonne dat ze emotioneel is door de docu van Jorik: “Ik heb tot vijf keer toe mee zitten huilen. Ik was bang dat de docu weinig zelfreflectie zou bevatten, maar dat is gelukkig niet het geval”, schrijft ze op haar juicekanaal. Ze ziet ook oprechte spijt bij Jorik: “Op een integere manier is in beeld gebracht hoe Jorik beseft dat hij dit heeft aangericht en ik zie op bepaalde momenten oprechte spijt.”

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram