Linda Meiden komt met statement over Frenna cover ophef! Topnotch niet mee eens!

Gisteren ging een post van rapper Frenna viraal over zijn interview met Gwen van Poorten voor tijdschrift LINDA.Meiden. Frenna uitte zijn ongenoegen over het feit dat er een duo interview gedaan was, maar dat hij niet op de cover stond. Volgens de rapper had dit te maken met het feit dat hij zwart is. De hoofdredactrice heeft inmiddels in een interview met FunX uitgelegd waarom de keuze voor de cover gemaakt is. In een statement op Instagram geeft LINDA.Meiden aan dit vooraf met Top Notch besproken te hebben. Een medewerker van Top Notch is het echter niet hiermee eens.

‘Aan het management van Frenna gecommuniceerd’

In de statement geeft LINDA.Meiden nogmaals aan dat de keuze om Gwen alleen op de cover te zetten vooraf gemaakt was. ‘De keuze voor Gwen van Poorten is op voorhand gemaakt, omdat Gwen ervaringsdeskundige is op het gebied van het thema van deze editie. Er is aan het management van Frenna gecommuniceerd dat hij niet op de cover zou komen‘. De redactie geeft aan de kritiek erg serieus te nemen en zich in de toekomst nog meer te richten op inclusiviteit en representatie op de covers. Bekijk de statement van LINDA.Meiden hieronder.

linda meiden frenna

TopNotch medewerkster niet eens

Hier lijkt Top Notch het echter niet mee eens te zijn. Een medewerkster van Top Notch, Lukie, repostte de story van Frenna over zijn LINDA.Meiden cover, met als caption: ‘Ik heb hier zoveel over te zeggen, maar vooral dat er nooit naar mij is gecommuniceerd dat de cover naar Gwen zou gaan. Zo ‘vast’ stond dat plan blijkbaar.. just sayin‘.

linda meiden frenna

De hoofdredactrice van LINDA.Meiden heeft aangegeven graag met Frenna in gesprek te willen gaan over het voorval. De rapper heeft nog niet gereageerd.

Beeld: LINDA