Skip to main content

De 44-jarige Kevin Duggar uit Chicago is na 20 jaar vrijgelaten voor een moord wat hij niet heeft gepleegd. Maar alles veranderde toen hij een brief kreeg van zijn tweelingbroer.

Tweelingbroer bekent

Kevin Duggar werd in 2003 veroordeeld tot 52 jaar voor een moord op een bendelid wat hij niet heeft gepleegd. Hij heeft al jaren geprobeerd zijn onschuld te bewijzen. Zijn tweelingbroer Karl Smith bekent in 2013 al schuld in een brief. Hij kon dit niet langer volhouden.Een rechter vond de bekentenis volkomen onbetrouwbaar in 2018 en weigerde hem vrij te spreken.

Karl Smith, de tweelingbroer van de man zat al een gevangenisstraf van 99 jaar uit voor een inbraak en gewapende overval in 2007 waarbij een 6-jarig jongetje in het hoofd werd geschoten en om het leven kwam. “Ik moet het van mijn hart krijgen voordat het mijn dood word. Dus ik beken en hoop en bid dat je het kan vergeven”, schrijft hij in de brief.

Vrijlating

De veroordeling van Duggar werd teruggedraaid door een nieuwe jury. Doordat hij weer in een hoger beroep ging, heeft de jury besloten om het vrij te laten en zal hij in een nieuw proces zijn onschuld nog een keer moeten bewijzen. “‘Deze zaak bevindt zich in een heel andere situatie dan twintig jaar geleden’, zegt zijn advocaat Safer. Hij erdna twee decennia weer herenigd met zijn familie.

Bekijk de video hier

Bron: DailyABC7Chicago, Daily Mail

Leave a Reply