Memphis krijgt ruzie met Rotterdamse agent om etnisch profileren: ‘Wordt 10 keer per dag aangehouden’

Memphis Depay

Sinds de dood van de donkere en ongewapende George Floyd in Minneapolis, vorige week maandag, is de discussie over racisme door politie wereldwijd losgebarsten. Ook in Nederland worden agenten regelmatig beschuldigd van etnisch profileren. Zelfs Memphis Depay heeft hier naar eigen zeggen regelmatig mee te maken.

Memphis Depay staande gehouden

De voetballer van Olympique Lyon en het Nederlands elftal was in Rotterdam en reed daar rond in een peperdure Mercedes cabrio. Daarbij was iemand van het Youtubekanaal Supercar Videos die sportauto’s in de Maasstad aan het filmen was, ervan getuige hoe Depay om onbekende reden staande werd gehouden voor een controle.

Memphis Depay was hier duidelijk niet van gediend en er ontstond een ruzie tussen hem en de agent, waarna de voetballer bij het wegrijden naar de filmer riep: ‘Jullie zien het hè? Ik word 10 keer per dag aangehouden!’ Vervolgens roept hij nog naar de agent: ‘Gewoon een jaloers mannetje ben je!’

Eerder beschuldigden ook al rapper Typhoon, Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer en zanger Mr. Probz de Nederlandse politie van etnisch profileren, nadat ze werden aangehouden omdat ze in een dure auto rondreden.

Check de ruzie van Memphis Depay met de agent in Rotterdam hier vanaf minuut 4:30:

Bron & beeld: Youtube cvdzijden – Supercar Videos