Messi haalt keihard uit naar Barcelona baas na salaris-vermindering

Messi haalt keihard uit naar Barcelona baas na salaris-vermindering

Messi heeft in een open brief hard uitgehaald naar Barcelona voorzitter Josep Maria Bartomeu. Dit na een grote salaris vermindering door het corona-virus. De manier waarop dat verliep is Messi niet blij mee.

Alle spelers zijn akkoord gegaan met de regeling. Messi ook, maar hij vindt echter dat de voorzitter veel druk heeft uitgeoefend om de spelers een deel van hun salaris af te staan. Terwijl zij zelf al van plan waren om salaris in te leveren.

Messi gaat los met: “Het is verbazingwekkend dat er binnen de club mensen zijn die ons onder een vergrootglas willen leggen. We worden onder druk gezet om iets te doen dat we altijd al van plan waren. Het idee voor salarisverlaging was er al langer.

We begrijpen heel goed dat dit uitzonderlijke tijden zijn. Er zijn inderdaad een paar dagen verstreken voordat er definitief akkoord op tafel is gekomen. Dat is alleen maar omdat we op zoek waren naar de juiste formule om de club en zijn medewerkers optimaal te helpen in deze moeilijke tijden.” 

“We wensen de supporters veel kracht en denken aan iedereen die door de crisis noodgedwongen thuis moet blijven. We gaan er samen voor zorgen dat we hier sterker uitkomen. Visca Barça en Visca Catalunya!”,

Messi kan rekenen op veel steun. Oranje-ster Frenkie de Jong heeft met veel andere spelers inmiddels het bericht gedeeld.

Bekijk de post met vertaling hieronder:

Er is veel geschreven en gezegd over het eerste voetbalteam van FC Barcelona met betrekking tot de salarissen van de spelers tijdens deze periode van alarm.
Allereerst willen we verduidelijken dat het altijd onze wil is geweest om een ​​salarisverlaging toe te passen, omdat we volledig begrijpen dat dit een uitzonderlijke situatie is en we de eersten zijn die de club ALTIJD hebben geholpen wanneer daarom wordt gevraagd. Vaak hebben we het zelfs op eigen initiatief gedaan, op andere momenten die we nodig of belangrijk vonden.
Daarom verbaast het ons niet dat er binnen de club mensen waren die ons onder het vergrootglas probeerden te zetten en druk probeerden op te voeren om iets te doen waarvan we altijd wisten dat we het zouden doen. Als de overeenkomst een paar dagen vertraging heeft opgelopen, komt dat simpelweg omdat we op zoek waren naar een formule om de club en ook haar medewerkers in deze moeilijke tijden te helpen.
Van onze kant is het tijd () om aan te kondigen dat we, naast de verlaging van 70% van ons salaris tijdens de Alarmsituatie, ook bijdragen zullen leveren zodat de medewerkers van de club de t00% van uw salaris kunnen innen terwijl dit situatie duurt.
Als we tot nu toe niet spraken, was dat omdat de prioriteit voor ons was om oplossingen te vinden die echt waren om de club te helpen, maar ook voor degenen die het meest getroffen waren, zouden zichzelf in deze situatie zien.
We willen geen afscheid nemen zonder een hartelijke groet en veel kracht te sturen aan alle culers die het moeilijk hebben in deze zeer moeilijke tijden, evenals aan al diegenen die geduldig wachten op het einde van deze crisis in hun huizen . We zullen hier snel uit komen en we zullen het allemaal samen doen.
Visca Barga en visca Catalunya!