Skip to main content

Monique Westenberg verdient naast de babymoms van André Hazes zijn haar geld met sponsordeals en samenwerkingen. Zo promoot ze ook regelmatig het werk van “gezondheidsguru” Charlotte Labee die onder andere beweert dat je paracetamol kunt vervangen met kurkuma (een kruid).

BN’ers en gezondheid

Gezondheidsjournalist Tijn Elferink is dit gedrag van Monique en andere BN’ers meer dan zat. Specifiek Monique Westenberg irriteert hem, omdat ze Charlotte Labee zoveel promoot. “Een BN’er is geen goede bron als het om gezondheid en medische wetenschap gaat. Bekende voorbeelden zijn radio-dj Giel Beelen, met dat kruidenmengsel van hem, Lieke van Lexmond, met haar edelstenen.”

Charlotte Labee en Monique Westenberg

In het boek van Charlotte Labee, stelt ze dat je iets genaamd je microbioom kunt “herstellen door tussen loofbomen te wandelen”. Dit zegt Tijn, is je echt onzin. “Mensen zijn tegenwoordig enorm met gezondheid bezig en veel te veel bezig om middelen aan hun gezondheid toe te voegen, door middel van een pilletje of poedertje. Terwijl het belangrijker is te kijken naar wat ongezond is en dat te verminderen.”, aldus de journalist.

Voor het geld

Volgens Tijn doen de BN’ers, waaronder Monique, dit soort dingen voornamelijk voor het geld. Er zijn meerder mensen die speculeren over of BN’ers wel echt geloven in wat ze verkopen, of gewoon genoeg betaalt krijgen om te zeggen wat ze moeten zeggen.

Bekijk de beelden hieronder:

Bron: Instagram