18-jarige jongen vestigt record door binnen uur na halen rijbewijs 3 boetes te krijgen

Net binnenmei 20 2020, 9:21
Een jongen uit Oudewater heeft wel een heel bijzonder record gehaald. Het lukte hem om nét na zijn 18e verjaardag drie boetes te pakken. Ook werd hij achtervolgd door de politie, kreeg hij pepperspray in zijn ogen en moest hij mee naar het bureau. De Politie Woerden deelt het merkwaardige verhaal op Facebook.

Achtervolging

'Tijdens de nachtdienst om 01:00 uur gaven wij een stopteken aan een auto omdat deze zonder verlichting reed. In plaats van te stoppen gaf het voertuig flink gas en probeerde ons af te schudden ', schrijft de Politie Woerden op Facebook. "Het voertuig stopte op de Dijkgraaflaan. De bestuurder had kennelijk veel te verbergen want na het uitstappen rende hij hard weg.
De politie vervolgde de achtervolging te voet. Al snel konden de agenten de jongen inhalen. Omdat ze niet goed wisten met wie ze te maken en wat hij bij zich had, gebruikten ze pepperspray.

Ik ben minderjarig!

'Kennelijk was de boef jonger dan wij dachten want toen de pepperspray het gezicht van de boef geraakt had, hoorden wij de boef roepen: “ik ben minderjarig! ik ben minderjarig!” ', vervolgt de politie het verhaal. De jongen werd meegenomen naar het bureau op verdenking van het rijden zonder (geldig) rijbewijs.
Op het bureau mocht de jongen eerst zijn ogen uitspoelen, omdat hij erg last had van de pepperspray. Daarna werd gecontroleerd of hij onder invloed van drugs of alcohol reed. Dat bleek niet het geval.

Geldig rijbewijs

De echt verrassing kwam pas toen de politie om zijn rijbewijs en begeleiderspas vroeg. Wat bleek? De jongen was jarig: hij was net 18 geworden. De jongen had dus eigenlijk sinds 12 uur gewoon een geldig rijbewijs. 'Toen wij hem vroegen waarom hij dan weg reed voor de politie was zijn antwoord: “Ik wist niet hoe laat het was"'
De jarige job kreeg - een uur het geldig worden van zijn rijbewijs - als 'verjaardagscadeau' drie bekeuringen. Volgens de Politie Woerden is dat een record.
Bron: AD.nl

Heftige vechtpartij loopt compleet uit de hand!