Aangiftes tegen Akwasi stromen binnen: 'Het moet maar eens afgelopen zijn met die man'

Net binnensep 08 2020, 8:10
Afgelopen maandag verscheen het bericht dat Akwasi het risico liep vervolgd te worden vanwege zijn tweets waarin hij opriep een aanslag te plegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Inmiddels stromen de aangiftes al binnen, zo meldt het Algemeen Dagblad.
Na zijn eerder 'geweldsoproep' tegen Zwarte Piet, tijdens het Black Lives Matter-protest in Amsterdam, verschenen er deze week tweets van de rapper uit 2011 en 2012, waarin hij oproep om Sinterklaas en Zwarte Piet te vermoorden. Zo schreef hij destijds: ‘Zwarte Piet moet dood man. Serieus. #huurmoord’, en ‘Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?’ , en verder: ‘Wat lok ik uit als ik een Zwarte Piet vermoord?’
Advocaten suggereerden vervolgens tegenover WNL en De Telegraaf dat Akwasi hierom vervolgd zou kunnen worden voor het oproepen tot een terroristische daad. Hiervoor zou er wel eerst aangifte tegen hem gedaan moeten worden, en zeker één aangifte zou inmiddels al binnen zijn.
Ene Rick (56) uit Heerlen is de eerste die zijn het Openbaar Ministerie hoopt te kunnen aanzetten de strafrechtelijke vervolging op te starten. "Akwasi maakt zich schuldig aan het creëren van een zeer ongezond en gewelddadig klimaat”, schrijft hij in zijn aangifte. "Dit is geen vrijheid van mening, maar een regelrechte bedreiging, racisme, haatzaaien en oproepen en aanzetten tot geweld.”
Ook de 44-jarige Marcel Pekel is van plan om aanstaande vrijdag aangifte te gaan doen van bedreiging en opruiing. Ik voel mij persoonlijk bedreigd door deze uitspraken omdat ik vaak Zwarte Piet gespeeld heb en ik ben bang dat we in de toekomst niet langer veilig zullen zijn tijdens Sinterklaasintochten. Achter de schmink zit een Nederlandse man of vrouw met familie, kinderen en kleinkinderen.”

Ook op social media gaat het los na het nieuws van een mogelijke vervolging van Akwasi:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron & beeld: AD.nl, Hart van Nederland

Lees ook: