ernstkuipers scaled 1

Aantal positieve coronatests stijgt! Begin van zomer nieuwe coronagolf?!

Net binnenmei 16 2022, 9:40
Momenteel stijgen de positieve coronatests zo hard dat het begin van een nieuwe coronagolf bijna niet te vermijden lijkt. Dit meldt het RIVM aan de Telegraaf.

Stijging aantal positieve tests

Het RIVM heeft alleen nog geen inkijk in tot hoever het aantal besmettingen kan oplopen en wanneer er een piek zal worden bereikt. "Als het aantal besmettingen verder stijgt, zal ook het aantal opnames stijgen."
Het RIVM kreeg afgelopen week een melding van maar liefst 15.526 positieve tests. In 7 weken tijd is dat het hoogste weektotaal. Vorige week steeg het aantal besmettingen al met 64%, wat in vergelijking met de week daarop een verdubbeling is in het aantal positieve tests.
In Duitsland is de nieuwe zomercoronagolf volgens de Duitse minister van Volksgezondheid al begonnen. Hij stelt dat ouderen en kwetsbaren 'dringend' een nieuwe vaccinatie moeten krijgen.

Verhogen aantal IC-bedden

Volgens minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is het niet nodig om meer werknemers op intensivecare-afdelingen te zetten, maar is het voorkomen van het verder verspreiden nu vooral van groot belang. "We moeten ons erop richten zoveel mogelijk mensen daar weg te houden, in plaats van ongelimiteerd het aantal IC-bedden ophogen om dat op te vangen."

Bekijk de beelden hieronder

Bronnen: Kijk, de Telegraaf, NOS