screenshot 8 9 2022 15 59 57

Beyoncé haalde Adje op het podium en danste voor hem! "Ik begon te trillen"

Net binnensep 08 2022, 15:39
Bij de eerste aflevering van Ché Mucha’s van Complex NL, is rapper Adje te gast om een masoesa moksi alesi te koken. Kok Rodje geeft Adje een officieel schort, waarmee hij aan zijn certified koken kan beginnen. De mannen beginnen met het presenteren van de ingrediënten waarna het kokkerellen begint.

Adje bij Beyoncé op podium

Wanneer Adje de uien aan het snijden is, deelt Rodje een bijzondere anekdote over een concert way back van Destiny’s Child waarin Adje Beyoncé ontmoette. Tijdens het concert werd Adje op het podium gehaald terwijl de vier dames om hem heen zongen en dansten. De rapper, vol ongeloof, stond te trillen op het podium. Rodje beeldt uit hoe het eraan toeging. Op den duur komt Beyoncé herself voor Adje grinden en worden zijn handen op haar heupen geplaatst. “Ik sta beneden te roepen kill, doe je handen omhoog!”, zegt Rodje.

“Vriendje op het podium”

Adje legt uit dat hij megafan was en ontzettend overweldigd toen dit gebeurde. “Maar je moet beseffen, ik was fan fan fan voor deze. FAN! Mijn kamer, zeg maar, er kwamen chicks bij mij thuis, en ze dachten soms als ze in mijn kamer kwamen; ‘faka met deze boy? Hoe zie ik alleen maar posters van Beyoncé?’”. “En dan heb je Beyoncé voor je”, zegt Rodje, “doe ik als een vriendje”, vult Adje aan. Het jaar daarop zag Adje ze weer tijdens handtekeningsessie en toen deden ze alsof ze zich hem herinnerden. Adje en Rodje lachen. “Dat voelde goed, dat heeft mij heel veel kapsones gegeven. Vanaf dat moment wou ik bepaalde chickies niet meer spreken”, zegt Adje. “Praat niet met mij want Beyoncé vindt mij smooth”.

Het volgende project

Terwijl de moksi alesi vordert, vraagt Rodje waar Adje nu mee bezig is qua muziek. Adje: “Ik heb eindelijk toegegeven wat ik ben in de zin van muziek. Toen ik Hele Meneer maakte, maakte ik per ongeluk een referentie naar dancehall op een hiphopbeat. Dat deed ik niet bewust, maar we zijn opgegroeid met dancehall. Op een gegeven moment werd dat een hype in Nederland waardoor ik geen zin meer had om dancehall te maken. Omdat het voelde alsof we een trucje hadden en dat we dat trucje met z’n allen gingen doen. Nu heb ik een manier gevonden om mijn hiphopkant en mijn dancehallkant te omarmen in één keer. Dat is de muziek die ik nu aan het maken ben. Natuurlijk maak ik nog steeds hiphop-shit en shit met gevoel en shit waarin mijn pijn zit, zeg maar, maar ik heb gemerkt dat het publiek toch het meeste van mij houdt op het moment dat ik shit maak waarop ze kunnen dansen, waarop ze kunnen chillen en waarop ze zich ook een beetje stoer kunnen voelen tegelijkertijd”.

Bekijk het kookprogramma met Adje hieronder: