Akwasi heeft spijt van Zwarte Piet-uitspraken: 'Moment van opwinding geweest'

Net binnenokt 17 2020, 11:28
Bij veel mensen staat de Dam-speech van Akwasi nog vers in het geheugen. Na een storm van kritiek en tientallen aangifte, bood de rapper uiteindelijk zijn excuses aan. In een interview met Humberto Tan vertelt hij nu open over zijn Zwarte Piet-uitspraken en onthult hij waarom zijn excuses zo lang op zich lieten wachten.
Akwasi kwam groot in het nieuws na zijn speech op de Dam tijdens de BLM-demonstratie. De rapper riep op tot geweld tegen Zwarte Piet en dat viel bij veel mensen totaal verkeerd. 'Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht' , schreeuwde hij destijds.

Terugdenken valt Akwasi zwaar

Het valt de rapper zwaar om terug te denken aan het moment, zo vertelt hij aan Humberto Tan. 'Het is een moment van opwinding geweest waarin ik ontzettend gefrustreerd ben geweest. Ik had het nog nooit gezegd en ik voelde het wel. Maar hoe weerleg je dat? Daar moest ik echt goed over nadenken. Het gaat me nog steeds eigenlijk wel aan het hart. Het is een pittige periode geweest.'

Excuses via een verklaring

Na de beruchte Dam-speech kreeg Akwasi tientallen aangifte op zijn dak, maar de rapper weigerde zijn woorden terug te nemen. Toch bood hij in augustus alsnog zijn excuses aan via een verklaring. Volgens de rapper duurde het zolang omdat hij er eerst goed over na moest denken. 'Het was een wervelwind en ik moest echt even de tijd nemen om tot mezelf te komen om met dat statement te komen' , aldus Akwasi.

Kijk de speech van Akwasi terug op onderstaande video:

Bron: nu.nl, YouTube

Lees ook: