Badr Hari krijgt van de Hoge Raad te horen wanneer bepaalt wordt of hij de GEVANGENIS in moet

Net binnendec 20 2016, 18:46
Volgend jaar zal de Hoge Raad een oordeel vellen in de strafzaak tegen Badr Hari, die terecht staat vanwege geweld in het Amsterdamse uitgaansleven, en hoort hij of hij nog een half jaar de cel in moet.
Vandaag werd bekend dat de advocaat-generaal de Hoge Raad heeft geadviseerd over de zaak. Wat dit advies inhoudt wordt pas openbaar gemaakt op de dag van de uitspraak. De Hoge Raad kan het advies overnemen, maar ook afwijzen. De hoogste rechter oordeelt namelijk niet meer inhoudelijk over de zaak, maar kijkt alleen of het hof het recht goed heeft toegepast. Als dat niet zo is, dan moet de zaak worden overgedaan door een ander hof. Als dat wel zo is, dan kan Badr Hari in Nederland niet meer in beroep, en is het oordeel definitief .
Badr Hari werd vorig jaar veroordeeld voor een gevangenisstraf vantwee jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, vanwege de mishandeling van zakenman Koen Everink. Hij tekende hiertegenberoepaan. Hari zat hiervan al acht maanden in voorarrest. Op 7 februari hoort hij of hij terug moet naar de gevangenis om de rest van zijn straf uit te zitten.
Voor de rematch met Rico Verhoeven zullen we dan dus nog een tijdje geduld moeten hebben.