screenshot 19 04 2024 18 43 56

Donny Roelvink officieel bekeerd tot de islam en is nu moslim (Beelden)

Net binnenapr 19, 19:05
Donny Roelvink heeft de afgelopen tijd kenbaar gemaakt zich aan het verdiepen te zijn in de islam. Hij is sinds vandaag moslim, want hij heeft zich nu officieel bekeerd. Dat hebben aanwezigen in de moskee bevestigd met beelden op sociale media en IslamOmroep.

Donny Roelvink bekeerd tot islam

Te zien is in de video hieronder hoe Donny de geloofsgetuigenis uitspreekt. De beelden zijn gemaakt door o.a. rapper Josylvio, die ook aanwezig was. Het zou gebeurd zijn in een moskee in Dubai, waar Donny momenteel verblijft te zien aan zijn posts op Instagram. Donny was onlangs te gast bij Salaheddine waar hij over het geloof sprak: "Voordat ik mijn operatie in ging ben ik gek genoeg mijn beste vriend gaan opbellen om hem te vragen of hij een Dua voor mij zou willen doen. Dat kwam in één keer in mij op. Ik geloof heel erg dat mensen altijd wel ergens in geloven, alleen hebben ze dat nog niet gevonden. Het moment dat je daar komt dat je God nodig zal hebben dan ga je erom vragen en ik had dat op dat moment ook."

Dries Roelvink

Onlangs reageerde Dries Roelvink op de interesse van zijn zoons in de islam. Dries noemt het "heel bijzonder" dat zijn beide zoons, Dave (29) en Donny (26), zich de afgelopen tijd zijn gaan interesseren in de islam. Dat zegt de 65-jarige volkszanger in gesprek met journalist Salaheddine Benchikhi, die eerder ook Dave en Donny sprak in zijn YouTube-reeks De dood, God en het hiernamaals. Vooral door de opvoeding van huis uit, waar religie niet bij zat, volgt hij deze ontwikkeling met grote interesse en hoopt hij dat ze uiteindelijk rust gaan vinden. Op de vraag hoe hij het zou vinden als ze binnen een aantal jaar praktiserend moslim zijn, antwoordt Dries daar "geen enkel probleem mee te hebben". De zanger hoopt op rust voor zijn kinderen. "Als ze daar happy van worden en rustig van blijven en die angst kwijtraken, prima."

Bekijk hieronder de beelden

Bron: IslamOmroep, Instagram Youtube