Britse toeristen rijden recht de gracht op de Wallen in: 'Te high om te zwemmen'

Net binnenaug 12 2020, 15:28
Vier Britse toeristen zijn een paar dagen terug recht de gracht op de Wallen ingereden. Drie van hen konden zelfstandig uit de auto klimmen, de vierde werd geholpen door omstanders. De politie vermoedt nu dat de groep lachgas had gebruikt.
De Wallen: de perfecte plek om even flink high te worden. Althans, dat denken veel toeristen. En dan loopt lang niet altijd goed af...

Recht het kanaal in

Dat geldt ook voor deze vier Britten: ze reden met hun auto recht het kanaal in. Op een video is te zien dat de achterkant van de auto uit het water steekt, terwijl een deel van de groep erop probeert te klimmen. Later raakt de auto volledig onder water en lijkt het flink mis te gaan, als een man in het kanaal springt om te helpen. Vervolgens wordt hij geholpen door zo'n acht of negen andere toeschouwers, zo vertelt een woordvoerder van de brandweer.

Wiet en lachgas

Of de Britten echt het water in reden omdat ze high waren, is onduidelijk. Wel beweren buurtbewoners dat de groep wiet had gerookt en lachgas had gebruikt voordat de auto in het water belandde. 'Ik zag de politie de lege lachgasballonnen nog uit het wrak halen. Ze zaten hier al een paar uur voor de deur in die auto. Eentje was bijna verdronken omdat hij zo high was' , vertelt een getuige tegen AT5.
Ook de politie vermoedt dat de Britten inderdaad lachgas hadden gebruikt, maar helaas kunnen ze dat niet aantonen. De vier zijn gelukkig in orde.

Bekijk de beelden van het ongeluk hieronder:

0 realpress britsamsterdam 01
Britse toeristen
Britse toeristen
Bron & beeld: The Daily Star, AT5