screenshot 1 7 2022 17 52 21

Chivv aangehouden in grote oplichting zaak: miljoenen euro's! Advocaat reageert!

Net binnenfeb 01 2022, 17:38
Breaking News over rapper Chivv (27), hij is aangehouden op verdenking van oplichting. Het zou gaan om een grote zaak en hij is een van de 16 verdachten.

Chivv aangehouden

De zaak draait om een Belgisch onderzoek naar ‘een criminele organisatie die via phishing miljoenen euro’s heeft buitgemaakt', zo melden AD, Het Parool en meer landelijke media.

Vrijgelaten

Chivv is inmiddels vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Zijn advocaat Manon Aalmoes meent: "Er is nog weinig zicht op de bewijzen die de autoriteiten in Oost-Vlaanderen denken te hebben. Dat hij alweer is vrijgelaten, zegt wel wat. Het schijnt om iets heel ouds te gaan.”

Oplichting zaak

Openbaar Ministerie meldt echter: "De verdenking tegen de door België opgeëiste persoon geldt tot op de dag van vandaag. De raadkamer van de rechtbank heeft Chivv vrijgelaten omdat geen vluchtgevaar geldt, niet omdat de verdenking niet sterk zou zijn. Dat hij is vrijgelaten, zegt niets over de ernst van het misdrijf,”
De opgepakte mensen zijn afkomstig uit Amsterdam, Almere, Rotterdam, Spijkenisse en Deventer. Er is een vuurwapen, dure merkkleding, exclusieve horloges en tienduizenden euro’s in beslag genomen.
De Belgische politie meldt dat slachtoffers benaderd zijn via e-mail, sms en WhatsApp met een ‘phishinglink’, "Zo kreeg het netwerk toegang tot hun rekeningen en hebben ze naar schatting meerdere miljoenen euro’s kunnen buitmaken."
Chivv werd vorig jaar ook gearresteerd, toen om escalatie te voorkomen na een ruzie in de rap scene met o.a. Bigidagoe. Dit was de diss track:
Bron: Parool, AD, YT