screenshot 7 1 2022 13 31 21

De Jonge ontkent betrokkenheid mondkapjesdeal "Eet zijn schoenen op als hij niet opstapt"

Net binnenjan 23 2022, 15:30
Hugo de Jonge, onze voormalig minister van Volksgezondheid ofwel, onze "coronaminister", zegt dat hij helemaal niet betrokken was bij de mondkapjesdeal. Een artikel in de Volkskrant stelt namelijk dat hij dat wel was. De jonge noemt wat er in het artikel staat "suggesties", maar gaat verder niet in op wat volgens hem dan wel het juiste verhaal is. Hij zegt nog geen uitleg te willen geven omdat er op het moment een onderzoek loopt naar de zaak. Volgens hem zal dat onderzoek duidelijkheid bieden. We wachten erg benieuwd af naar duidelijkere antwoorden...

De Jonge

Waarschijnlijk kunnen we nog wel even blijven wachten, want het onderzoek zal zeker nog een aantal maanden duren. De minister zegt ernaar uit te kijken. Deloitte (de organisatie die het onderzoek uitvoert) laat weten dat er nog meer tijd en informatie nodig is om het onderzoek af te sluiten. Het onderzoek bestaat onder andere uit het inzien van berichten zoals, e-mail en chatberichten, maar dit verloopt erg moeizaam. Er is namelijk nog een enorme hoeveelheid andere data te analyseren. De organisatie zegt ernaar te streven om de uitslag en het onderzoeksrapport voor de zomerpauze van de Kamer aan te kunnen bieden.

Mondkapjesdeal

Het artikel in de Volkskrant zegt dus erg duidelijk dat de voormalig minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport zich actief bemoeide met de mondkapjesdeal. Volgens hen is dit terug te vinden in de app-berichtjes die de minister van Financiën vandaag deelde. Hierin zou staan dat De Jonge aandrong om mondkapjes af te nemen bij van Sywert van Lienden, waarvan later bleek dat hij ontzettend veel geld verdiende met de deal.

‘Eet schoenen op’

Cabaratier Martijn Koning reageerde erg gevat op de situatie omtrent De Jonge. Hij beloofde op Twitter de schoenen van De Jonge op te eten als hij niet zou aftreden. Het grappige hieraan is natuurlijk dat De Jonge nou juist bekend staat om zijn opvallende schoenen. „Als Hugo de Jonge deze week niet opstapt eet ik zijn schoenen op #mondkapjesdeal”, schrijft Koning.

Bekijk hieronder beelden van Sywert van Lienden en de tweet van Martijn Koning:

screenshot 23 3 2022 13 55 18 1024x546
Bron: Youtube