Dode Zwarte Cross blijkt 18-jarige jongen, Doodsoorzaak mogelijk bekend

Net binnenjul 19 2019, 21:07
Het trieste nieuws over een dode bij Zwarte Cross festival schokte vandaag heel Nederland, maar er was verder niets bekend. Nu hebben bekenden van de overleden persoon meer info vrijgegeven over de identiteit en de mogelijke doodsoorzaak.
Het gaat om een 18-jarige jonge man uit Vragender, zo meldt het AD. Zijn lichaam werd gevonden op de officiële camping van de Zwarte Cross. De bronnen van AD bevestigen ook over de doodsoorzaak: dat hij 'een natuurlijke dood' is gestorven.
De Telegraaf sprak mensen uit Vergander en het verhaal wordt alleen maar tragischer:"De vader van de dood aangetroffen jongen stierf ongeveer een half jaar geleden ook plotseling. Hij zou na een kerstborrel in een sloot zijn gefietst en kwam zo op eveneens dramatische wijze aan z’n einde." "Een vriend van de jongeman ging diezelfde middag geheel overstuur van z’n werk naar huis nadat hij het slechte nieuws te horen had gekregen. We zijn er allemaal nog door van slag”
Politie onderzoek gaat nu verder, ze willen niets bevestigen, al gaan er geruchten dat de tiener al eerder gezondheidsproblemen had.„Zorgvuldigheid in het onderzoek staat voorop” Zwarte Cross reageerde met "Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker. Wij leven mee met de familie en betrokkenen. Op dit moment is het onderzoek nog gaande en wij kunnen daarom niet nader op het verschrikkelijke voorval ingaan.”
Hieronder beelden van het festival van vandaag motocross stunts en meer: