Dodelijke schietpartij Bas van Wijk blijkt te gaan om Nep-Rolex

Net binnensep 11 2020, 13:25
De dodelijke schietpartij van afgelopen maand blijkt om een neppe Rolex te gaan. Op 8 augustus werd 24-jarige Bas Van Wijk doodgeschoten.
Vorige maand werd in Amsterdam op Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer Bas van Wijk doodgeschoten. Het incident gebeurde om een Rolex die uiteindelijk nep bleek te zijn. Van Wijk wilde die dag voorkomen dat een dief het horloge stal en daarna werd hij doodgeschoten.
De dood van Bas leidde tot grote verontwaardiging. Er werd een stille toch gehouden bij zijn woonplaats in Badhoevedorp en ook op het Museumplein kwamen verschillende mensen bij een om te demonstreren voor Bas.

‘Gerechtigheid voor Bas’

Enkele dagen na de schietpartij werden er maar liefst vijf verdachten gearresteerd. w Degene die heeft geschoten op Van Wijk was al een bekende. De 20-jarige Samir El Y., wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie. De verdachte het dodelijke schietpartij leidde de politie zelf naar een auto waarin een wapen en de neppe Rolex werden gevonden. Dinsdag staat in Amsterdam een groep mensen voor de rechter die ook worden verdacht van grof geweld op straat. Rolexen zijn tegenwoordig populair bij criminelen vanwege hun waarde volgens de experts.

Salim reanimeerde Bas:

Bron: AD, Telegraaf