Door Amsterdamse politie doodgeschoten man blijkt bekende Instagrammer (23)

Net binnenaug 17 2020, 17:09
De man die afgelopen donderdag door de politie werd doodgeschoten in Amsterdam-West, blijkt de bekende Duitse Instagrammer Samuel Seewald te zijn. Op zijn account stromen de condoleances binnen.
Agenten kwamen donderdag op een melding af over een vewarde man die met een mes rondliep in de omgeving van de Honselersdijkstraat. Toen agenten hem benaderden, dreigde hij zichzelf te verwonden. Ze probeerden hem te overmeesteren, onder meer met de hulp van een politiehond, maar de man begon om zich heen te steken, waarbij hij een van de agenten in zijn kogelvrije vest raakte. Hierop werd hij met drie schoten doodgeschoten.
De verwarde man blijkt nu de 23-jarige Samuel Seewald te zijn, een bekende Duitse fitness-influencer met meer dan 170 duizend volgers op zijn account Sammy_bkr. Samuel zou sinds woensdag vermist zijn. Waarom hij met het mes rondliep, is vooralsnog onduidelijk. De Duitse krant Bild schrijft dat Seewald's vader online heeft gezegd dat zijn zoon door de Amsterdamse politie vermoord is.

Bekijk de (schokkende) beelden van het incident waarbij de bekende Instagrammer werd neergeschoten hier:

Bron & beeld: AT5, Instagram Sammy_bkr