Doventolk Irma Sluis vergeet coronaregels tijdens persconferentie! Twitter ontploft!

Net binnensep 29 2020, 10:47
Gisteravond kondigde Mark Rutte strengere corona-maatregelen aan tijdens een persconferentie. Hoewel de maatregelen nieuwe beperkingen opleggen, ging het gesprek op social media vooral over gebarentolk Irma Sluis. Ze moest tot twee keer toe hoesten en deed dat niet in haar elleboog, maar in haar vuist. En dat leidde tot hevige kritiek op Twitter.
Gebarentolk Irma Sluis is inmiddels een bekend gezicht tijdens de persconferenties van Rutte. Eerder ging ze viral met haar gebaar voor hamsteren en ging Twitter los met de hashtag #waarisIrma. Ook gisteravond was Irma weer het gesprek van de dag, maar dit keer stuitte de tolk op hevige kritiek.

Tot twee keer toe hoesten

Terwijl Mark Rutte zijn verhaal deed, moest Sluis tot twee keer toe flink hoesten. En dat deed ze niet in haar elleboog maar in haar hand, wat leidde tot een storm aan kritiek op Twitter. 'Was dat een gebaar #irmasluis ? Of hoeste je nou gewoon in de hand ipv de elleboog?' , vraagt iemand zich af. Een ander zegt: 'Ze staat achter Rutte en luistert ook niet.' Nog een kijker reageert: 'Wat heerlijk dat tijdens deze op een lockdown aankoersende persco Irma hartstochtelijk in haar hand hoest.'

Kijkers nemen het op voor Irma

Toch zijn er ook kijkers die het voor de populaire gebarentolk opnemen. 'Tis ook maar een mens he! We maken allemaal fouten. Zodra ze van het toneel af is, heeft ze vast goed haar handen gewassen' , reageert iemand. Een ander zegt: 'Ik wil niks horen over Irma die hoest, zij is heilig. Klaar.' Ook rapper YStijd kan er wel om lachen: 'Als Irma nog een keer hoest moeten ze Rutte naar buiten escorteren voor z’n eigen veiligheid' , zegt hij op Twitter.

Bekijk de hoestende Irma en een aantal reacties hieronder:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron: AD, Twitter

Lees ook: