Dronken studententrutje leert je beter geen 'Kom dan!' tegen agent kunt roepen

Net binnenaug 27 2019, 21:03
De zomer loopt weer tegen z'n einde en dat betekent dat door het hele land de introductieweken voor nieuwe studenten zijn begonnen, zo ook in Utrecht. Een groep dronken studenten zorgde daar dinsdagavond voor overlast, waarna de politie een kijkje kwam nemen.
Bij aankomst weigerde de groep gehoor te geven aan het verzoek om weg te gaan en gaf een grote mond tegen de agenten, waarbij een van de dames 'Kom dan, sla me dan!' riep. Dat liet een van de agenten zich geen tweede keer zeggen. “Dit is echt niet oké!" roept een van haar vrienden verschrikt.
De politie heeft op Facebook inmiddels hun kant van het verhaal gedaan: “De groep veroorzaakte overlast door voortdurend het restaurant in- en uit te lopen, de gasten lastig te vallen en het toilet te bevuilen. Wij hebben aan de studenten uitgelegd waarom hun gedrag overlast veroorzaakte en hen gevraagd te vertrekken. Dat weigerden ze en na twintig minuten praten, restte ons niets anders dan hun vertrek te vorderen. Ook hieraan gaven zij geen gehoor. Daarna zijn we overgegaan tot optreden en daarbij zijn drie aanhoudingen verricht voor onder andere openbare dronkenschap.”

Bekijk de beelden hier: