59462047 bsr agency

Franse zanger Kendji Girac neergeschoten (UPDATE)

Net binnenapr 22, 11:18
De Franse zanger Kendji Girac is zondagavond in zijn borst geschoten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in Bordeaux, meldt de Franse nieuwszender BFMTV.

Franse zanger Kendji Girac

De 27-jarige Girac werd in Biscarrosse, bij Bordeaux, op een terrein voor rondtrekkende Sinti en Roma beschoten. De politie onderzoekt het incident. Girac brak in 2014 door met zijn winst van het derde seizoen van de Franse versie van The Voice. Hij heeft meerdere albums uitgebracht en scoorde in Frankrijk hit na hit.

Toestand

UPDATE: De Franse zanger Kendji Girac verkeert niet langer in kritieke toestand. De 27-jarige Girac werd zondag in het ziekenhuis opgenomen nadat hij was neergeschoten met een pistool dat hij eerder op een rommelmarkt kocht, meldt nieuwszender BFM TV.
Franse media melden dat de toestand van Girac sinds maandagochtend stabiel is. De zanger heeft maandagochtend gezegd dat het om een "ongeluk in huiselijke kring" ging, aldus BFMTV. Hij sprak van het "verkeerd hanteren" van een vuurwapen dat hij naar eigen zeggen op zondag had "gekocht op een rommelmarkt".
Girac werd in Biscarrosse, bij Bordeaux, op een terrein voor rondtrekkende Sinti en Roma in zijn borst geschoten. De politie doet onderzoek naar het incident.

Beelden en meer info hieronder 

Bron: ANP, YT Beeld: BSR AGENCY