queen elizabeth

Gelekt: Geheim plan overlijden Queen! Nieuwe details

Net binnenjan 22 2022, 15:48
Deze week werd Queen Elizabeth van Groot-Brittannië 96 jaar. Het hele land zal wel duimen dat zij nog een tijdje op de troon zal blijven. Recentelijk zijn er nieuwe details onthuld over een geheim plan na het overlijden van de Queen.

Queen Elizabeth

Men maakt zich al enige tijd zorgen over de gezondheid van Queen Elizabeth en de afgelopen maanden zijn die alleen toegenomen. Zij was niet aanwezig bij meerdere verplichtingen en moest een nacht zelfs in het ziekenhuis doorbrengen.
Prins Harry en Meghan hebben haar vorige week een bezoekje gebracht op Windsor Castle. ,, Het was heel leuk om wat bij te praten met haar ”, liet Harry weten in gesprek met NBC Today. ,, Het was gewoon zo leuk om haar te zien, ze is in topvorm .”

Geheim plan na overlijden

Volgens Operation Londen Bridge, de codenaam voor het protocol, zullen de kerkklokken in Engeland een uur lang luiden met speciale geluidsdempers op de bellen. De kerken ontvangen nu al de dempers en mogen die pas luiden als de monarch overlijdt. Verder zullen alle vlaggen van overheidsgebouwen zullen binnen tien minuten op halfstok gaan. De website van het koninklijk huis gaat op zwart waarbij alleen het overlijdensbericht te zien is.
De nieuwe koning Charles zal dezelfde avond een toespraak houden op televisie om 18:00 uur waarna er een nationale minuut van stilte zal zijn. Daarna zal de nieuwe koning ontvangen worden door de minister-president waarna hij direct op rouwtoer gaat door verschillende delen van Groot-Brittannië. De Queen zal vermoedelijk tien dagen na haar overlijden worden begraven. Haar kist zal in de tussentijd op een plek staan waar iedereen afscheid kan nemen.

Bekijk hieronder de video over haar verjaardag:

Bron: Youtube, dend