Dit kleine bedrag moet je per dag opzij zetten voor een half miljoen op je rekening!

Net binnenjun 26 2020, 16:00
Geld mag dan niet gelukkig maken, stiekem dromen we er allemaal wel een beetje van hoe het zou zijn om ooit een half miljoen euro op onze rekening te hebben staan. En als je het uitrekent, is dit niet eens zo moeilijk als je zou denken!

Een miljoen op je rekening

Financieel adviseur David Bach, auteur van het boek The Automatic Millionaire, berekende hoeveel je precies opzij moet zetten om op je 65ste een miljoen euro op je bankrekening te hebben. Het is natuurlijk logisch dat hoe eerder je begint met sparen, hoe minder je hoeft te sparen. Wanneer je 30 jaar oud bent, moet je dagelijks € 6,10 opzij leggen om van een dik pensioen te kunnen genieten. Ben je nog maar 25 jaar oud, is dit bedrag € 3,45 en ben je nog maar 20, hoeft je maar € 1,92 per dag te sparen!
De slimmeriken onder ons kunnen wel uitrekenen dat je door alleen dit bedrag te sparen nog niet aan de miljoen zit, maar nu komt de truc: Wanneer je dit geld slim weet te beleggen, zet je je gespaarde geld voor je aan het werk. Wanneer je een jaarlijks rendement weet te behalen van 12%, weet je zeker dat je van een pensioen zonder geldzorgen kan gaan genieten.

Een half miljoen euro op je rekening

Omdat 12% rendement misschien toch wat hoog is voor een onervaren belegger, gaan we uit van een realistischer scenario. Als je op je 65e €500.000 op je rekening wilt hebben staan, en we rekenen met een zeer haalbaar rendement* van 5%, moet je:
Op je 28e: €13 per dag of €395 per maand opzij zetten;
Op je 23e: €10 per dag opzij zetten;
Op je 18e: €8 (ongeveer net zoveel als een pakje peuken) per dag opzij zetten.

Zo zet je de eerste stap naar een half miljoen (en de eerste 5 euro krijg je van ons)

Misschien denk je nu: ‘beleggen is niks voor mij’, maar dit hoeft lang niet zo ingewikkeld te zijn als je zou denken! Wanneer je bijvoorbeeld de app van PEAKS download, hoef je alleen maar een portfolio te kiezen die bepaalt of je weinig of veel risico wilt nemen, af en toe een klein bedrag in te leggen, en de rest gaat vanzelf!
Gebruik de code AXEDNL5 of klik hieronder om je eerste 5 euro te claimen!

half miljoen op rekening
*In deze berekening gebruiken we een fictief rendement van 5%. In werkelijkheid is je rendement afhankelijk van het risico dat je neemt. Ook zal je rendement schommelen en geen vast percentage zijn. In dit voorbeeld wordt geen rekening gehouden met risico, en ook niet met kosten die je in werkelijkheid betaalt.

Denk je dat het nu geen goede tijd is om te starten met beleggen? Integendeel!

new balance
Bron & beeld: PEAKS, stepbystepentrepreneur.com