Skip to main content

De afgelopen maanden greep het coronavirus in rap tempo om zich heen en dit had dan ook zware economische gevolgen. Wereldwijd raakten de aandelenmarkten steeds nerveuzer met een heuse coronavirus-beurscrash tot gevolg. Dit klinkt allemaal erg zorgwekkend. Toch is dit juist hét ideale moment om te starten met beleggen!

Beleggen doe je niet omdat je aan het sparen bent voor een vakantie of een nieuwe telefoon, maar als je over een langere termijn kapitaal wilt opbouwen. En net als na de crisis in 2009 herstelt de economie zich vroeg of laat altijd weer! Kijk maar eens naar onderstaande grafiek:

starten met beleggen corona-beurscrash peaks

Dit betekent dat aandelen voor een slimmer belegger nu eigenlijk in de uitverkoop zijn! Tom Arends, CEO van beleggingsapp PEAKS, schrijft: “Laat je niet gek maken! Wees koersvast en blijf de lange termijn voor ogen houden. Uiteindelijk gaat ook het Coronavirus weer over en zullen de economie én de beurs zich herstellen. Niemand weet wanneer, en hoe snel, maar gebeuren zal het. Als je over een aantal jaren terugkijkt naar de huidige periode, is dit waarschijnlijk eerder een goed dan een slecht moment om te starten met beleggen. Beleggingen zijn immers goedkoper doordat de koersen zijn gedaald.”

Beleggen te ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

Misschien denk je nu: ‘beleggen is niks voor mij’, maar dit hoeft lang niet zo ingewikkeld te zijn als je zou denken! Wanneer je bijvoorbeeld de app van PEAKS download, hoef je alleen maar een portfolio te kiezen die bepaalt of je weinig of veel risico wilt nemen, af en toe een klein bedrag in te leggen, en de rest gaat vanzelf!

Gebruik de code AXEDNL5 of klik hieronder om je eerste 5 euro te claimen!

Check de video voor uitleg over starten met beleggen met de PEAKS-app:

Bron & beeld: ABC.net, PEAKS, Youtube

Leave a Reply