thumb vk jeugdgevangene breda doodgeschoten in belgie video van vuurgevecht opgedoken tussen gevangene en politie 61df4bf0770e7

Heftige beelden gewapende confrontatie ontsnapte Nederlandse jeugdgevangene met Belgische politie!

Net binnenjan 13 2022, 10:01
Een 21-jarige jeugdgevangene uit de inrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdagmiddag ontsnapt en gevlucht naar België waar hij vervolgens is doodschoten. Voorafgaand aan de ontsnapping werden twee medewerkers van de Bredase jeugdinrichting onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in te stappen in zijn vluchtauto.

Gijzeling Jeugdgevangenis

De jongen was vóór zijn ontsnapping buiten de muren van de inrichting aan het werk. Tijdens zijn shift bleek echter dat hij in het bezit was gekomen van een vuurwapen. De jeugdgevangene besloot toen twee medewerkers in een auto te laten stappen. De auto zou mogelijk in bezit zijn van één van de gevangenismedewerkers.

Politieblokkade

Vlak over de grens van België mochten de twee medewerkers de auto verlaten. Deze waren fysiek ongedeerd, maar zullen mentaal door een hel zijn gegaan.
De Nederlandse politie alarmeerde haar Belgische collega's tijdens de achtervolging van de jongen. Uiteindelijk werd er rond 16:00 een politieblokkade door de Belgische politie gecreëerd. Waardoor de jongen geen kant meer op kon.

Beelden schietpartij opgedoken op Snapchat

De jongen zou het eerste schot gelost hebben op de Belgische agenten te hebben geschoten. De politie loste vervolgens het vuur op de jeugdgevangene, wat leidde tot zijn tragische dood. Een getuige spreekt over het horen van wel dertig schoten. Waarom de jongen in Breda vastzat, is onbekend.

Bekijk de heftige beelden hieronder:

Bronnen: VKMag