Slecht nieuws voor de ‘Instagram stalkers’ onder ons. Vanaf nu zullen Instagram gebruikers een melding krijgen wanneer een verstuurde foto van hun wordt gescreenshot, en je kan er zelfs achter komen wie (!) jouw foto heeft gescreenshot!
Het gaat alleen om foto’s die naar jou gestuurd zijn en die weer verdwijnen. Screenshots maken van gewone foto’s kan gewoon ongezien.
Over de update: Instagram heeft onlangs een update gehad
. Je kan via ‘dm’ ook foto’s versturen naar elkaar, die net als bij Snapchat na een aantal seconden verdwijnen en niet meer te zien zijn. Deze foto’s kunnen uiteraard wel gescreenshot worden. Maar hier krijg je een melding van, net als op Snapchat.
Een opluchting voor vele dat deze tool nog niet geld op de echte Instagram posts. Maar wie weet in de toekomst?