James B. zou ontucht hebben gepleegd met de 12-jarige Hania

Net binnenjul 01 2019, 17:03
Het Openbaar Ministerie verdenkt de Amerikaanse James B. ervan ontucht te hebben gepleegd met een 12-jarig meisje. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten om hem veertien dagen langer vast te houden. B. werd officieel al verdacht van het "onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag"
. Het OM verdenkt hem nu dus ook van het plegen van seksuele handelingen met het minderjarige meisje.
B. heeft een dochter in Nederland. Via haar zou hij de vermiste Hania hebben leren kennen in de online spelwereld Star Stable. Star Stable is een droomwereld geschapen voor paardenmeisjes. Die kunnen op hun virtuele paard galopperen over heuvels en door grasvelden vol wuivende bloemen, waarbij ze opdrachten vervullen, avonturen beleven en nieuwe vrienden maken.
Hania verliet donderdag haar school in Rotterdam. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Toen ze later die middag niet thuiskwam, ontstond er paniek bij haar moeder en ging ze gelijk naar de politie. Uit onderzoek van de politie bleek dat het meisje geen afspraak had bij de orthodontist dus erover had gelogen. Toen haar familie en vrienden dit hoorde begonnen ze zich nog meer zorgen te maken. Wat hun opviel was dat alle chatberichten ook waren verwijderd. In de nacht van donderdag op vrijdag stuurde de politie daarom een Amber Alert uit. De politie kreeg veel tips binnen over het vermiste meisje. In de avond vond de politie het meisje in bijzijn van James B. in het Hilton-hotel in het centrum van Rotterdam.
Bekijk hieronder de video voor meer informatie.
[embed][/embed]