johan

Johan Derksen binnenkort niet meer op TV?! Weigert nog steeds verplichte training!

Net binnenmrt 28 , 10:24
Johan Derksen blijft bij zijn eerdere standpunt en gaat de verplichte online training over respectvol samenwerken niet doen. "Ik wil niet lastiggevallen worden door jongelui die dit bedenken of dit eisen met lullige examentjes", zei Derksen woensdagavond in Vandaag Inside.

Johan weigert verplichte training

Derksen zei dinsdagavond in de SBS6-talkshow dat hij niet van plan was de training te doen, nadat gast Job Knoester had verteld dat hij de e-learning wel heeft gedaan. Derksen beweerde dat hij er nog geen uitnodiging voor heeft gekregen en noemde het "onzin" en "gelul". "Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet."
De analist bleef woensdagavond bij zijn punt. "Als de directie nu slim is, vergeten ze mij dat ding toe te sturen", zei hij. "Want als het een prestigezaak wordt, daar heeft niemand wat aan. Maar het is natuurlijk niet zo dat ik aan die gekkigheid mee wil doen." Daarop kreeg Derksen applaus van mensen in het publiek. "Het zijn vooral witte mannen op leeftijd die beginnen te applaudisseren", merkte presentator Wilfred Genee droogjes op.

Johan Derksen niet meer op TV?

Tafelgenoot René van der Gijp sloot zich aan bij Derksen. "Ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag en ik ben niet van plan daar de laatste vijf jaar mee te stoppen", zei hij lachend.
Talpa liet woensdag weten dat alle collega's de cursus moeten volgen, "ongeacht contractvorm en functie", aldus een woordvoerster. "Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen", vervolgt de woordvoerster. "Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan." Derksen zegt dat hij de uitnodiging nog niet heeft ontvangen. Politiek verslaggever Merel Ek stelde dinsdag in de uitzending dat de training voor 12 april moet zijn gemaakt.

Bekijk hieronder Johan's uithaal:

"}])