'Kabinet gaat woensdag grote versoepeling coronamaatregelen aankondigen'

Net binnenjun 22 2020, 19:03
De coronamaatregelen werden de afgelopen maand al een flink stuk afgebouwd en morgen gaat het kabinet nog meer grote versoepelingen aankondigen, zo meldt RTL Nieuws.
Volgens bronnen zal het hierbij gaan om het verdwijnen van het maximumaantal voor groepen, zowel binnen- als buitendeurs. Voorwaarde blijft wel dat dat mensen anderhalve meter afstand houden en de andere voorzorgsmaatregelen in acht nemen.
Dankzij de nieuwe versoepelingen zou onder meer de horeca- en de evenementensector, twee van de hardst getroffen sectoren, meer ruimte krijgen. Tot nu toe waren er slechts groepen van 30 mensen toegestaan. Dit getal zou per 1 juli worden verhoogd naar 100 personen, maar vermoedelijk gaat dit getal nog verder omhoog gebracht worden, of zelfs helemaal worden geschrapt.
Of dit betekent dat festivals deze zomer kunnen doorgaan, is nog onzeker. De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's hebben minister Grappenhaus verzocht evenementen nog niet zomaar toe te staan, maar het aanvragen van vergunningen vanaf 1 juli weer toe te laten.
Ook het Outbreak Management Team (OMT) keurt de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen goed. “Vanuit gezondheid is de anderhalve meter en hygiëne het enige dat nog echt telt."

Afgelopen zondag ging het nog flink mis tijdens protesten in Den Haag tegen de coronamaatregelen van de regering:

Bron & beeld: RTL Nieuws, Telegraaf.nl, Youtube NU.nl