Kijkje in de wereld van de Drill-scene: 'Street-punten als we iemand doodmaken'

Net binnensep 07 2020, 18:58
De afgelopen tijd zijn drill-rappers volop in het nieuws, nadat er vorige maand bij een steekpartij op De Pier in Scheveningen een dode viel. Danny Ghosen dook in de Drill-scene en kwam er achter wat deze jongens drijft.
Bij de confrontatie in Scheveningen tussen drillrapgroepen Blacka 24 en 73 De Pijp kwam een 19-jarige Rotterdammer, met de bijnaam Chuchu, door messteken om het leven. De rappers met wie Danny spreekt, zeggen dan ook het geweld te verheerlijken. Ze hebben zelfs een puntensysteem. "Als mijn gang iemand doodmaakt, is het een punt voor ons, als hun twee mensen doodmaken is het twee punten voor hun", legt rapper Ballin30 uit.
"Je rapt gewoon over wat hebt meegemaakt, tot wat je instaat bent. Dingen die je mentaal hebben geraakt en je veranderd hebben," zegt KL, lid van de EDG. "Soms klinkt het boos, maar dat is ook gewoon emotie", vult een ander aan. Ook de EDG-leden gaan in op het puntensysteem en in een van hun video's is dan ook het aantal gescoorde punten van de crew te zien.

Check de video van Danny Ghosen die in de Drill-scene duikt hier:

Bron & beeld: Youtube NTR

Een van de drill-rappers geeft Danny een kijkje in zijn leven: