magnetische golf

Magnetische storm onderweg naar de aarde!

Net binnenjul 19 2022, 11:21
Volgens Amerikaanse weerdienst SWPC heeft een dreigende voorspelling gedaan. Er zou een magnetische storm met zou een honderden kilometers per seconde op onze planeet afkomen. Wat heeft dit voor ons te betekenen?

Magnetische storm

De magnetische golf zou een 'geomagnetische' storm veroorzaken. Het zou verder niet echt levensgevaarlijk zijn, maar zal dit niet onopgemerkt blijven. De golf is het gevolg van de zon, die veel actiever is de afgelopen periode. Ze stuurt naast zonnestralen, ook plasma en magnetische velden richting de aarde. Het SWPC houdt het ruimteweer in de gaten. Opmerkelijk is dat de intensiteit van die velden blijven toenemen. Hierdoor hebben zij een speciaal weerbericht uitgebracht.

Verstoorde communicatiemiddelen

De zon zou de gasbellen ( ook wel CME's) wegblazen. Die zouden volgens magnetische kracht zitten. Deze zouden een flinke impact hebben als ze botsen met de magnetische velden van de aarde. Het SWPC deelt de zo een storm in op een schaal van 1 tot 5. De voorspelling is dat de storm, die de aarde vandaag bereikt rond niveau 3 zou zijn. Hierdoor kunnen communicatiemiddelen tijdelijk verstoort raken.

Bekijk de beelden hier

Bron: Nu.nl
"}])