2690632 bsr agency

Man opgepakt op verdenking van moord op 2Pac

Net binnensep 29 2023, 16:55
De politie van Las Vegas heeft na 27 jaar eindelijk een man opgepakt voor de dodelijke drive-by schietpartij op '2Pac' Tupac Shakur in 1996, zo meldt Associated Press. Dit op verdenking van moord.

Man opgepakt voor moord 2Pac

Het gaat zoals verwacht om Duane "Keffe D" Davis, die vrijdagochtend vroeg werd opgepakt. "Hoewel de exacte aanklacht of aanklachten niet meteen duidelijk waren" aldus twee agenten die op de hoogte waren van de arrestatie. Ze waren niet bevoegd om in het openbaar te spreken voorafgaand aan een verwachte aanklacht later vandaag. Volgens een verslaggever van AP zou Davis worden aangeklaagd voor betrokkenheid moord, en dat is inmiddels ook bevestigd.

Keffe D

De arrestatie komt twee maanden nadat de politie van Las Vegas op 17 juli een inval deed in het huis van Keffe D's vrouw in het naburige Henderson. Documenten zeggen dat de politie op zoek was naar items “betreffende de moord op 2Pac.”

Verdacht

De politie in Vegas meldde eerder dit jaar dat ze meerdere computers, een mobiele telefoon en harde schijf, een Vibe-magazine met Shakur, verschillende .40-kaliber kogels, twee ‘mappen met foto’s’ en een kopie van Davis’ veelzeggende memoires uit 2019, ‘Compton Street Legend’, hadden verzameld.
Keffe D heeft zelf in interviews en in zijn docu 'Compton Street Legend' toegegeven dat hij in de Cadillac was waaruit geschoten werd ​​tijdens de drive-by in september 1996, die 2Pac het leven kostte. Davis beschreef zichzelf als een van de laatste levende getuigen van de schietpartij. Anderen waren Davis' neef, Orlando "Baby Lane" Anderson, Terrence "Bubble Up" Brown en DeAndre "Freaky" Smith.

Bekijk de video's voor het hele verhaal, beelden en info:

Via CBS News, YT, Beeld: BSR Agency