Wetenschappers roepen op tot onderzoek: 'Mondwater mogelijk effectief middel tegen coronavirus'

Net binnenmei 15 2020, 13:01
Wetenschapper hebben opgeroepen om zo snel mogelijk onderzoek te doen naar de effecten van mondwater op het coronavirus. Volgens onderzoekers van onder meer Cardiff University, Cambridge en de universiteit van Colorado zou mondwater mogelijk een effectief middel kunnen zijn in de verspreiding van COVID-19.
De onderzoekers ontdekten dat het mondwater de buitenste laag van het virus kan vernietigen. Hierdoor zou deze zich mogelijk niet meer vermenigvuldigen in de mond en keel, tijdens het eerste stadium van de infectie. Bovendien kan de reinigende mondvloeistof het membraan van het virus zo erg beschadigen dat de infectiegraad omlaag kan gaan.
Volgens hoofdonderzoeker professor Valerie O’Donnel, bevatten sommige mondwaters anti-virale stoffen die in staat zijn gelijksoortige virussen aan te vallen. Dit hoeft echter nog geen bewijs zijn dat het ook tegen COVID-19 werkt. “Onze studie laat zien dat er heel snel meer onderzoek nodig is,” zegt O’Donnel tegen The Independent.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) benadrukte eerder al dat er nog niet genoeg bewijs is dat mondwater een effectief middel is in de bestrijding van het coronavirus. De verklaring luidt: “Sommige soorten mondwater kunnen bepaalde microben in je speeksel enkele minuten lang vernietigen, maar dat betekent niet dat ze je beschermen tegen Covid-19.”

Bekijk de video voor meer info over mondwater als mogelijk middel tegen coronavirus:

Bron & beeld: The Independent, patch.com, Youtube

Lees ook: